Bouwmeester Buitengewoon Vers

Over ons


De èchte Groenteman Marcel Bouwmeester is een specialist in groente en fruit. Lekker & vers, een zeer compleet aanbod én service zijn onze belangrijkste pijlers.

Naast een ruim assortiment aardappelen, groente en fruit bieden wij ook heerlijke dagverse maaltijden, soepen, rauwkost- en maaltijdsalades.

Wij bieden vakkundige begeleiding, advies en service bij al jouw vers aankopen. 

"De beste groenteboer in Vaassen. Zeer behulpzaam personeel."

Ons team


Marco & Daniëlle


Coen

Ria

Laura

Koen

Arjan

Evelien

Wendy

Gemma

Chantal

Niels

Henk

Yelle

Elly

Sven

Marion

Britt

Brigitta


Historie


1964

Als 14-jarige begon Ab Bouwmeester, de vader van de huidige eigenaar Marcel, als loopjongen bij een groothandel in groente en fruit in Apeldoorn. In 1964 beëindigden de heer en mevrouw Nieuwkamp na 40 jaar hun winkel in groente & fruit en zaad (toen nog Vaassen’s Zaadhandel) aan de Deventerstraat 55-57 te Vaassen.  Ab en Dora Bouwmeester zagen hun kans schoon en besloten zich hierin als zelfstandig ondernemer te vestigen. Door hard te werken en altijd klaar te staan, bouwden zij samen de zaak verder op.
​​​​​​​

1969

In 1969 vond de eerste grote verbouwing plaats en werd er een rijdende winkel aangeschaft om ook de klanten elders in Vaassen goed te kunnen bedienen.

1976

In 1976 werd besloten om het pand met de grond gelijk te maken en er een nieuwe winkel op te bouwen. Er werd tijdig geïnvesteerd in nieuwe ontwikkelingen zodat Bouwmeester als eerste in de wijde omgeving startte met de verkoop van verschillende soorten rauwkost en salades.

1984

In 1984 ging zoon (en huidige eigenaar) Marcel ook meewerken in de zaak en werd er een tweede vestiging in de voormalige winkel van Edah aan de Krugerstraat/Koekoeksweg in Vaassen geopend. Later is deze winkel gesloten om plaats te maken voor woningen.

1992

In 1992 werd er opnieuw geïnvesteerd en werd er een nieuwe grotere maaltijden- en rauwkostvitrine in gebruik genomen.

1997

In 1997 trouwde Marcel en geleidelijk kwam ook zijn vrouw Frieanne bij in de zaak en konden Ab en Dora Bouwmeester de werkzaamheden afbouwen en gaan genieten van hun welverdiende rust. Helaas was dit voor Ab niet van lange duur. Zijn afnemende gezondheid liet steeds minder toe dat hij nog eens een helpende hand kon bieden en in 2007 overleed hij. Ook Dora kampt met gezondheidsproblemen, maar kan er nog steeds van genieten dat hun levenswerk is voortgezet, “en zo lang ik nog maar iets kan doen dan doe ik dat nog graag” zegt Dora.

2004

In 2004 werd een grote interne verbouwing van de winkel gerealiseerd. Een geheel nieuw interieur waarbij het kant-en-klaar assortiment en de vers gesneden panklare groenten een nog prominentere  plek kreeg. Verder kwam er een noten- en zuidvruchtenhoek met zelfgebrande verse noten, een olijven- en tapinadeshoek, een vlees- en vleeswarenhoek, een brood en banket hoek met ambachtelijke producten van bakkerij Frentz, een aardappelhoek, een kaashoek met binnenlandse en buitenlandse kazen en een zuivelhoek.

2009

In 2009 bestond de zaak 45 jaar en kon Marcel zijn 25-jarig jubileum als versvakman vieren.  Hij deed dit op heel bijzondere wijze door met alle medewerkers en een groot aantal klanten een bezoek te brengen aan het fruitcorso in Tiel. Ook vond er wederom een uitbreiding van het vers assortiment plaats  doordat de kwalitatief goede vleesproducten van Slagerij Ter Weele aan het assortiment werden toegevoegd. Nu zijn al jouw verse producten om een volwaardige gezonde maaltijd op tafel te zetten bij jouw versspecialist te koop.

“Voor ons is het geweldig om dit prachtige bedrijf van mijn ouders voort te zetten”, vertelt Marcel. Maar het blijft hard werken en steeds je visie weer scherp zetten, tenslotte willen wij ons duidelijk onderscheiden van een supermarkt. Belangrijk vinden wij service, kwaliteit, een ruim assortiment dagelijks verse producten en verder blijft er bij ons in de winkel tijd voor advies en oprechte interesse in onze klanten.
Natuurlijk gaan we in op de vraag van onze klanten die steeds bewuster omgaan met voeding en toch een gemakkelijke, volwaardige gezonde maaltijd op tafel willen zetten. Vandaar dat het assortiment kant-en-klaar maaltijden, soepen en salades nog steeds verder wordt uitgebreid. Door het lidmaatschap van De Echte Groenteman, doen wij ook bij veel van onze collega’s nieuwe ideeën op en houden wij elkaar scherp om mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen in onze branche en natuurlijk onze kwaliteit en service te waarborgen.

2011 - 2012

Ook in 2011 - 2012 werd er intern het nodige verbouwd. Een continue veranderende consumentenvraag en de steeds uitgebreidere eisen waaraan versproducten moeten voldoen was de reden om de te klein geworden ruimtes achter de winkel te verbouwen. Niet direct zichtbaar voor de klanten, maar minstens zo belangrijk om kwalitatief hoogstaande producten te kunnen verkopen.

Er is een nieuwe snijkeuken gerealiseerd, een gekoelde ruimte voorzien van de modernste technieken en een efficiënte routing. De groenten wordt hier gesneden, en om de houdbaarheid te vergroten,  gewassen in geforceerd gekoeld water van 5 °C om vervolgens gecentrifugeerd, verpakt en gecodeerd te worden.

In de ruimte daarnaast is een moderne kookkeuken geplaatst waarin we aan de steeds toenemende vraag naar kant-en-klaar maaltijden, soepen en buffetten kunnen voldoen. De keuken is praktisch ingedeeld met koelwerkbanken op de juiste werkhoogte en voorzien van een grote Rational steamer waarmee gekookt en gebakken wordt. Verder is er een blast-chiller geplaatst, dit is een koeling waarmee de bereide maaltijden in een zeer korte tijd teruggekoeld moeten worden tot onder de 7 °C.

Als laatste is de ruimte grenzend aan de winkel verbouwd tot een mooie ruimte voor onze koude keuken. Hierin maken we onze rauwkostsalades, saladeschotels, roerbakmixen en nagerechten. Een fijne overzichtelijke ruimte waarin met plezier gewerkt wordt aan jouw dagverse producten. Ook de doorgang naar de opslagruimte en koelcel is opgeknapt en geheel nieuw betegeld en drempelloos gemaakt zodat je er gemakkelijk en veilig doorheen kunt. De hoek waar wij onze noten branden is eveneens vergroot zodat hier ook efficiënter gewerkt kan worden.

Wij verzorgen warm- en koude buffetten, lunches, hapjes enz. op locatie en bieden een breed scala aan mogelijkheden, van eenvoudig tot luxe. We werken met de beste ingrediënten en alles wordt dagvers bereid in onze eigen keukens. Dagelijks (zondag alleen in overleg mogelijk) leveren wij aan bedrijven en particulieren. Ons assortiment is ruim en wordt met zorg samengesteld. Vanzelfsprekend ambachtelijk bereid, smaakvol gepresenteerd en eigentijdse service, zoals je van een echte vers specialist kunt verwachten. We leveren ruime porties voorzien van aanvullende garnituren.